9 травня

9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Для українців, як і для всіх інших народів, об'єднаних тоді в СРСР, Велика Вітчизняна війна була боротьбою за право на вільне життя, за свою землю, за гідне майбутнє.

На долю України та її народу випали нечувані страждання і жертви. Пам'ять про ці жертви, про ратний і трудовий подвиг народу зобов'язує нас перейнятися усвідомленням того, що, якби не було спільної Перемоги над фашизмом, покоління, що прийшли в життя після війни, взагалі й не народилися, і не було б не лише України як суверенної держави, а й української нації. Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей.

Тому 8 травня 2014 року в будинку культури цукрозаводу для учнів Цукрозаводського НВК був проведений єдиний урок мужності – година пам’яті «Ніхто не забутий – ніщо не забуто».

Запрошені ветерани війни поділилися своїми спогадами про свій бойовий шлях. Вдячні учні подарували квіти, заспівали пісні, декламували вірші.

Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших дідів, прадідів батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

/Files/images/9_maya/P5080111.JPG/Files/images/9_maya/P5080102.JPG/Files/images/9_maya/P5080121.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.