День ЦО

Про проведення в закладі Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему: «Захист людини у надзвичайних ситуаціях»

З метою формування в учнів навичок свідомого та обов’язкового виконання встановлених правил безпеки в навчально-виховному процесі, безпечної поведінки під час надзвичайних ситуацій, виховання відчуття гуманного ставлення до людини, яка потрапила в біду, закріплення в учнів умінь щодо збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій, користування засобами індивідуального і колективного захисту, надання першої медичної само і взаємодопомоги, практичного відпрацювання учнями, педагогічним і обслуговуючим персоналом навчального закладу дій за планом реагування на надзвичайні ситуації в закладі в період з 13 по 17 жовтня 2014 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Захист людини у надзвичайних ситуаціях».

Згідно організаційних документів, зокрема Плану проведення Тижня, 13жовтня була проведена тематична лінійка Тижня, а 16 жовтня – тематична лінійка єдиного Дня цивільного захисту.

У своїй роботі класні керівники, вчителі-предметники використовували різні форми та методи проведення виховних заходів.

1.Години класних керівників: «Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій»( класний керівник 1 класу Потапчук І.В.); «Захист людини в надзвичайних ситуаціях»( класний керівник 2 класу Слободянюк Т.А.); «Що потрібно робити у надзвичайній ситуації»( класний керівник 3 класу Лаврівська Ю.В.); «Безпека людини в небезпечних та надзвичайних ситуаціях»( класний керівник 4 класу Фірс Н.І.); «Захист людини у надзвичайних ситуаціях»( класний керівник 5 класу Штанько Д.О.); «Порятунок та захист людей у надзвичайних ситуаціях»( класний керівник 6 класу Нечепоренко З.О.); «Це повинен знати та уміти кожен»( класний керівник 7 класу Дмитренко Ю.В.); «Дії під час повітряної тривоги»( класний керівник 8 класу Кондратьєв І.В.); «Тероризм – загроза людства»( класний керівник 9 класу Руденко Н.І.); «Безпека під час терористичних актів»( класний керівник 10 класу Тимошенко Л.В.); «Безпека людини в небезпечних та надзвичайних ситуаціях»( класний керівник 11 класу Семенова Т.Ю.).

2.Гра «Я – рятувальник»(для учнів 5-6 класів).

3.Вікторина «Надзвичайні ситуації»(для учнів 10-11 класів).

4.Брейн-ринг «Загроза людству»(для учнів 9 класу).

5.Зустріч з провідним фахівцем Олександрійського РВ УДСНС України у Кіровоградській області, лейтенантом служби цивільного захисту Павленком О.В.

6.Перегляд відеороликів «Захист людини у надзвичайних ситуаціях», «Знати, щоб вижити»(для учнів 1-4 класів).

7.Спортивні естафети(для учнів 1-4, 7-8 класів).

8.Перегляд відеофільму «Техногенні ситуації»(для учнів 7-8 класів).

9.Виставка малюнків, стіннівок «Захист людини у надзвичайних ситуаціях».

10.Відпрацювання учнями дій за сигналом оповіщення «Повітряна тривога».

11.Моделювання ситуацій та їх практичне відпрацювання з правил користування засобами індивідуального захисту, надання першої долікарської допомоги постраждалому(для учнів 9-11 класів).

12.Інформ-дайджест «Небезпека поруч».

13. Підбиття підсумків про виконання заходів щодо проведення Тижня та Дня цивільного захисту та нагородження учнів Грамотами.

Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.