День Соборності

День Соборності

22 січня 2015 року в Україні відзначалася 96-та річниця ухвалення Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності та неподільності.

В закладі проведено ряд заходів, присвячених цій даті: виставка літератури, в якій здійснено комплексні дослідження проблем взаємовідносин УНР і ЗУНР у 1918-1920 рр., визначено передумови й причини об’єднавчого процесу, характеризуються події, пов’язані з умовами укладання Акту злуки, аналізуються основні аспекти й теоретичне осмислення незалежності й соборності України, простежується розвиток відповідних державотворчих ідей, розглядаються шляхи розбудови соборної України за сучасних умов.

Учні 10 та 11 класів закладу відвідали бібліотечний урок в селищній бібліотеці. Протягом 45 хвилин бібліотекар Солдатенко Н.В. разом із шкільним бібліотекарем Куницею Д.П. представили на розгляд учнів різноманітні презентації та короткометражні фільми про шлях України до Незалежності та Соборності. Упродовж презентацій лунали патріотичні українські пісні.

Вчитель історії Руденко Н.І. провела урок для учнів 9 класу «День Соборності в серцях українців та годину спілкування «В нашій єдності – наша сила!»

Для учнів початкових класів у селищній бібліотеці був проведений бібліотечний урок «Роде наш красний, роде наш прекрасний!»

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.