Тиждень географії

У вивченні будь-якого шкільного предмета важливу роль відіграють нетрадиційні форми роботи. І це найбільше стосується такої багатогранної науки, як географія. Адже в науці про землю є елементи описовості й пошуку, спостереження й відкриття, оцінки й порівняння, експерименту й прогнозу.

З метою поглиблення в учнів знань з географії, розширення їхнього світогляду, розкриття ролі географії в житті суспільства, розвитку у вихованців творчості, самостійності, виховання інтересу до вивчення предмету в Цукрозаводському НВК з 16 лютого по 20 лютого був проведений тиждень географії.

Предметний тиждень розпочався лінійкою «Географія вчора, сьогодні й завтра» та конкурсом плакатів «По материках та океанах».

З метою поглиблення та узагальнення здобутих знань на уроках географії, розришення кругозору учнів, розвитку в них мислення, пам’яті, вчитель разом з учнями 5-6 класів провела гру «Подорож Всесвітом» (5 клас), Щасливий випадок» (6 клас).

Для учнів 7 класів був проведений конкурс знавців географії «По материках і океанах». Здійснивши екскурсію материками та океанами, юні географи мали можливість продемонструвати свої знання про перші географічні відкриття та дослідження рельєфу, клімату, флори й фауни материків.

Учні 1-4 класів здійснили кіноподорож в світ «Цікавої географії».

Інтелектуально-розважальна гра КВК «Географічний всюдихід» була проведена між учнями 8-11 класів. Під час гри учні показали здатність логічно мислити, аналізувати, вміння працювати з різноманітними джерелами інформації та застосовувати здобуті знання на практиці. Кожен переможець гри отримав сертифікат, що підтверджує його знання з географії.

Завершився тиждень підведенням підсумків та нагородженням переможців.

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.