Повернутися до звичайного режиму

ХV конференція для старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2015»

ХV конференція для старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2015»

Міжнародна безпека…Питання,що хвилює все людство.Скільки існує людство, стільки існує й проблема миру на планеті.

У 1945 році представники 50 країн зібралися в Сан-Франциско на Конференції ОбЄднаних націй з ідеєю створення міжнародної організації та її Статуту. Нею стала Організація Обєднаних Націй, яка офіційно існує з 24 жовтня 1945 року. 2015 рік-ювілейний. Перша учнівська Модель ООН організована у 1998 році (м. Київ). Учнівська молодь Кривого Рогу виборола у 1999 році право на проведення Моделі ООН у Кривому Розі. За 15 років, крім навчальних закладів Кривого Рогу, брали участь делегати з міст - Києва, Миколаєва, Черкас, Каховки, Сум, Херсону, Кіровограду, Новгород-Волинського, Полтави, Комсомольська. І цього року,на базі Криворізької ЗШ №68 у березні-місяці відбулася ювілейна, ХV конференція для старшокласників «Модель ООН. Україна. Кривий Ріг, 2015». Тема учнівської відкритої конференції старшокласників - «Безпечний світ — наша спільна відповідальність».

У роботі конференції взяли участь 19 учнівських команд із різних куточків України.

Від Олександрійщини участь у конференції взяла команда учнів Цукрозаводського НВК – члени євро клубу «Глобус» - Сичова Неля, Кудлай Катерина, Лаврівська Валерія, Петріченко Альона.Очолила делегацію вчитель історії Цукрозаводського НВК Руденко Н.І. За умовами конференції кожна делегація презентує країну, члена ООН. Наша команда представляла державу Данія.

Досить змістовною була Програма конференції.

Після урочистого відкриття конференції, засідання Генеральної Асамблеї ООН, учасники, представляючи свої країни, презентували вступні вітальні промови.

Привітали учасників конференції Вікторія Андрієвська, координатор зі зв`язків з громадськістю та медіа Представництва ООН в Україні (лист-привітання), виступили з привітаннями депутат Криворізької міської ради Макаренко А.К., голова профспілки металургів Кривого Рогу та заступник голови Саксаганської районної у місті ради Скляр С.Л.

У роботі прес-конференції з теми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» взяли участь головний спеціаліст відділу преси та інформування апарату Криворізької міської ради Косяк Н.М., голова громадської організації «Центр захисту дитини» Малєєв С.В., журналісти, науковці, представники Київського відділення «Київстару».

Для учнівських команд на початку дня проведено інформаційний бліцкриг: «ООН — 70 років заради людства і планети», Team bilding.

Протягом 11-13 березня 2015 року учні працювали у комітетах з прав дитини («Вдосконалення діяльності ООН в реалізації міжнародно-правових зобов’язань в сфері захисту прав дитини»), з охорони здоров’я («Консолідація зусиль міжнародної спільноти у протистоянні з новими викликами часу (малярія, туберкульоз, ебола)», з питань розброєння та національної (міжнародної) безпеки («Пошук шляхів підвищення ефективності миротворчої діяльності ООН») та з економічних і фінансових питань («Міжнародна співпраця у сфері інформаційної безпеки»). Учні розглянули актуальні питання з інформаційної безпеки та захисту прав дітей та реалізації міжнародних зобов`язань в сфері захисту прав дитини, пошуку шляхів підвищення ефективності миротворчої діяльності ООН. Актуальною залишається консолідація зусиль міжнародної спільноти з різними хворобами (туберкульоз, малярія, ебола, тощо).

Також для учасників конференції було організовано ділові ігри, міні театральна постанова, екскурсія по місту та пленарне засідання Генеральної асамблеї.

Під час проведення тематичних заходів старшокласники отримали навички комунікації, взаємодії, аргументування та доведення власної думки, вміння виробити спільну позицію, що безумовно допоможе учням у подальшому дорослому житті.


Кiлькiсть переглядiв: 221

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.