Ми козацького роду нащадки

Ми козацького роду нащадки

Цьогоріч одночасно переплітаються три знаменні для українського народу дати – Покрова Пресвятої Богородиці, День Українського Козацтва та День захисника України.

Переддень свята – Дня захисника України – у Цукрозаводському НВК розпочався лінійкою, яку підготували учні 9 класу. Вони розповіли присутнім про минуле України, культурні цінності, обряди та традиції народу.

Із особливою гордістю за своїх козаків-запорожців учні розійшлися по класах, де були проведені виховні години на патріотичну тематику.

Продовжив програму святкових заходів благодійний ярмарок. Батьки та учні 1–11 класів знали мету його проведення, і тому байдужих не було, адже всі кошти, вилучені з продажу городини, фруктів, смаколиків, будуть відправлені на допомогу воїнам АТО.

Завітали з нагоди свята до закладу і гості: начальник відділу соціальної роботи центру соціальних служб для молоді Сперисенко Д. Б., учасник АТО Коваль Ю.Ю., волонтер Мороз Є.

Для учнів 9–11 класів був продемонстрований фільм «Ніхто, крім нас». У відеоматеріалі близькі та друзі поділилися спогадами про учасника АТО Євгена Подолянчука, якому посмертно присвоєно звання Героя України.

Виступила перед старшокласниками і волонтер Мороз Євгенія. Від неї слухачі почули, яка нелегка і небезпечна волонтерська діяльність. «Та коли приїжджаєш до тих, хто несе на своїх плечах весь тягар війни, – сказала Євгенія, – то відчуваєш, що те, що ти робиш, необхідно».

Учасник АТО Коваль Ю. Ю. розповів про своїх побратимів, які в бою показали сміливість, взаємопідтримку, людяність, незламність і віру в перемогу.

Заступник директора з виховної роботи Бугарь Ю. М. передала, крім коштів, зібраних під час ярмарку, листи від учнів Цукрозаводського НВК.

Закінчився день вже започаткованою в закладі традицією – висадженням гостями, батьками та учнями на клумбах школи хризантем. Нехай квітнуть на згадку!

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.