"ВЖЕ СКІЛЬКИ РОКІВ ПРОМИНУЛО, А БІЛЬ У СЕРЦІ Б'Є І Б'Є..."

"ВЖЕ СКІЛЬКИ РОКІВ ПРОМИНУЛО, А БІЛЬ У СЕРЦІ Б'Є І Б'Є..."

Щороку з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Цукрозаводському НВК проходять заходи патріотичного спрямування: уроки мужності, пам’яті, години спілкування, лекторії, тематичні екскурсії.

12 лютого 2016 року на одному подиху пройшла у закладі година пам’яті «Біль Афгану чомусь не замовкає», на яку були запрошені учасники бойових дій в Афганістані Шингарьов Володимир Якович та Фірс Григорій Олексійович.

Вчителі закладу Ю.М.Бугарь, Н.І.Руденко провели короткий історичний екскурс в афганську проблему. Розповідь супроводжувалась переглядом фрагментів відеофільму «Прощавай, Афгане!», а також відеорядом світлин воїнів-афганців.

Учасники бойових дій поділилися своїми спогадами та враженнями про страшні події тих часів. Володимир Якович за час служби здійснив 350 бойових вильотів, нагороджений орденом Червоної Зірки. Григорій Олексійович служив в м.Пяндж.

Воїни-інтернаціоналісти розповіли про героїзм солдат, про важкі незабутні хвилини, коли смерть безжально забирала молодих синів. Їхні хвилюючі розповіді про патріотизм, військову присягу, відданість Батьківщині, матері, товаришу не залишили нікого байдужим, викликали сльози на очах та щем у серцях.

Вчитель В.В.Лаврівський подарував присутнім декілька пісень із репертуару воїнів-афганців. А виступ учениці 11 класу О.Жосан із піснею «Мальви» зворушив кожного: адже пісня розкриває тему незнищенності життя, переходу однієї його форми в іншу, безсмертя материнської любові.

Хвилиною мовчання вшанувалиприсутніпам'ять загиблих учасників бойових конфліктів натериторії інших держав.

Вічна пам’ять усім, хто не повернувся до рідної домівки.Згадайте про тих, хто сьогодні, можливо, поряд з вами, тих, хто вижив у тих війнах усім смертям назло, і повернувся з опаленою душею, але з чистою совістю за чесно виконаний наказ.

/Files/images/P2120023.JPG

/Files/images/P2120022.JPG

/Files/images/P2120028.JPG

/Files/images/P2120018.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 110

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.