Тиждень природничих наук

Збагатили знання, розширили кругозор, проявили ініціативу і самостійність

Проведення різноманітних заходів в рамках предметного тижня у навчальному закладі сприяє підвищенню інтересу учнів до навчальних дисциплін, розширенню їхнього кругозору, допомагає школярам усвідомити значущість навчальних досягнень з предметів.

З метою вивчення нових форм і методів роботи з дітьми, розвитку творчості учнів та залучення учнів до позакласної роботи з 15 лютого по 19 лютого у школі було проведено тиждень природничих наук. Всі заходи до тижня сприяли розвитку пізнавальної діяльності учнів, екологічному, естетичному вихованню, формуванню почуття любові до рідного краю. До відчуття причетності кожного учня за сталий розвиток. Під час його проведення учні збагатили знання, розширили свій кругозір, проявили ініціативу і самостійність.

Вчителі географії, біології і природознавства організували учнів на активну участь у всіх заходах. План заходів було доведено в плані проведення тижня природничих наук. Кожен день відповідав певній тематиці: «День геології», «День природознавства і біології», «День мандрівника», «День хіміка», «День Гідрології».

­­­­­­­ Під час проведення предметного тижня організовано виставку мінералів та гірських порід.

З метою формування в учнів екологічної культури, дотримання правил поведінки в природі, уміння жити в гармонії з нею, між учнями 1-6 класів проведено конкурс малюнків «Природа навколо нас». В 5 класі проведено урок на тему «Подорож Всесвітом».

В рамках дня біології та природознавства для учнів 6-11 класів були проведені уроки з біології на тему: «Біологічний калейдоскоп» і «Цікаве поруч», «Людина і природа». Були порушені важливі питання про здоров'я, шкоду куріння, способі життя підлітків, а так само проблеми забруднення людиною навколишнього середовища. Учні охоче висловлювали свою точку зору, разом з вчителем шукали шляхи вирішення цих проблем.

Учні 7-11 класів здійснили уявну подорож материками та океанами. Виготовляли плакати на тему «Материки», розгадували кросворди та ребуси на відповідну тематику.

Учні 9-11 класів переглянули відео з колекції фільмів «Золотий глобус». В 7 класі проведено гру «Щасливий випадок».

Для учнів 6-7 класів проведено урок­­­­ «Знайомство з хімією: цікаві досліди». Учні отримали позитивну мотивацію до вивчення предмету хімії.

У невимушеній обстановці, але з почуттям відпо­відальності було проведено інтелектуальну гру Що? Де? Коли? між учнями 9-11 класів. Учні швидко й нетрадиційно виконували завдання, проявляли фантазію і самостійний пошук відповіді. Перемога дісталася учням 11 класу. Всі команди були нагороджені грамотами.

Отже, проведення тижня природничих наук розвиває світогляд дитини, розширює та поглиблює знання учнів, стимулює подальший розвиток їх пізнавальної діяльності.

/Files/images/priroda_tijden/P2170010.JPG

/Files/images/priroda_tijden/P2190024.JPG

/Files/images/priroda_tijden/P2170008.JPG

/Files/images/priroda_tijden/P2160004.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.