Друга Національна (не)конференція шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2016

9-10 квітня 2016 року проходила Друга Національна (не)конференція шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2016, на яку, за результатами конкурсного відбору, була запрошена директор закладу Лещенко Тетяна Валентинівна.

Саме в Культурному центрі «Бейт Дан» у місті Харкові освітяни з різних куточків України зібралися разом, щоб через відкритий обмін педагогічним досвідом, співпрацю і розв’язання спільних задач за принципом «Give-Get» («Дай, якщо можеш - Візьми, якщо хочеш») обговорити питання, які їх турбують найбільше.

(Не)конференція EdCamp проводиться в усьому світі в новому дискусійному форматі для співтворчості вчителів «Будуємо спільноту відповідального вчительства!».

Привітати учасників приїхали: керівник програми The EdCamp Foundation Кім Сівік, заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, директор Інституту модернізації змісту освіти Наталія Вяткіна.

Принципи EdCamр: безкоштовність, незалежність, вільна ініціатива, програма визначається в перший день проведення, кожний і кожна можуть стати спікерами, діє закон «про дві ноги».

Провідні експерти ділилися цікавими ідеями:

Кім Сівік, США, Філадельфія – «Педагоги є професіоналами і мають навчатися й ділитися один з одним різними знаннями, щоб продовжити рухати освіту вперед».

Оскар Бреніф’є, Франція, Париж – переконував, що «мислити критично означає бути здатним слухати і читати дуже уважно, мати свою точку зору щодо цінності цієї інформації».

Роман Рудюк, Україна, Київ – стверджував, що «відповідальність полягає в бажанні змін».

Чим вразила (не)конференція EdCamp Ukraine 2016:

· на основі збірного класу – учениць і учнів з усієї України відбулися відкриті уроки;

· цікаво були представлені інтерактивні зони: була можливість приміряти «гендерні окуляри», ознайомитися з книжковими новинками, переглянути «живі зошити», ознайомитися з виставками дитячих робіт;

· частина програми була присвячена роботі в музеях, і це було не прости перегляд експозицій, а знайомство з музейними ресурсами для співробітництва в рамках навчального процесу;

· у дні (не)конференції вчителі були учасниками захоплюючої розвивальної гри в сучасному форматі освітній квест.

Тетяна Лещенко зазначає:

«Що нового для мене? Це те, що я як і всі учасники, які брали участь в роботі (не)конференції, отримала сертифікат про підвищення кваліфікації (18 годин), який має бути внесений до особистої залікової книжки Кіровоградського ОІППО імені Василя Сухомлинського. Після проведення (не)конференції я зможу завантажувати світлини за допомогою унікального QR-коду, що був нанесений на мій бедж, на партнерському сайті http://idsymb.com».

/Files/images/IMG_3136.JPG

EdCamp Ukraine 2016 - як це було

Кiлькiсть переглядiв: 131

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.