У 2017 році випускники шкіл складатимуть державну підсумкову атестацію на пунктах тестування у формі ЗНО

У 2017 році випускники шкіл складатимуть державну підсумкову атестацію на пунктах тестування у формі ЗНО. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

“З огляду на результати, отримані після ДПА в 2015, 2016 роках, в цьому році прийняте рішення поширити таку практику на всі предмети, з яких випускники здають державну підсумкову атестацію. Це буде справді “державна атестація”, – зазначив Карандій.

Як відомо, раніше Державну підсумкову атестацію у формі ЗНО випускники здавали лише з двох предметів – української мови та математики або історії (на вибір). Тепер у формі ЗНО пройдуть іспити з усіх предметів, з яких передбачена державна підсумкова атестація в 11 класі. Їх три: українська мова і література, математика або історія (на вибір) і ще один предмет на вибір випускника.

Обов’язкового тестування з іноземної мови не буде. Крім того, в 2017 році незалежне тестування розпочнеться значно пізніше – 23 травня, а не на початку місяця або в квітні, як це було в 2016 і 2015 роках. Як і раніше, ЗНО можна буде здати з 12 предметів, перелік яких є на сайті УЦОЯО. Програми, за якими проводиться зовнішнє незалежне оцінювання, також не будуть змінені, вони залишаться такими ж, як і в 2016 році.

Джерело http://www.schoollife.org.ua/u-2017-rotsi-vypusknyky-shkil-skladatymut-derzhavnu-pidsumkovu-atestatsiyu-na-punktah-testuvannya-u-formi-zno/

Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.