Ми вільні духом і серцем незалежні

Ми вільні духом і серцем незалежні

Любов у нас до Батьківщини
Іде із серця глибини.
Ми — патріоти України,
Її ми дочки і сини.

Цікаво, творчо і змістовно пройшла у закладі декада патріотичного виховання «Ми вільні духом і серцем незалежні», адже патріотизм починається із свідомого, відповідального, патріотичного ставлення до рідного класу, рідної школи.

Враховуючи особливості поточного навчального року, суспільно-політичні умови, в яких перебуває наша держава, виховання свідомих громадян своєї країни, формування у них почуття національної гідності та патріотизму, відповідальності за майбутнє України, ознайомлення з прикладами відданого служіння своєму народу набуває першочергового значення для кожного вчителя, учня, батьків. Національно - патріотичне виховання в закладі здійснюється на всіх етапах навчання, забезпечує всебічний розвиток, гармонійність і цілісність особистості, розвиток її здібностей та обдарованість, збагачення на цій основі інтелектуального потенціалу учнів, їх духовності і культури, виховання громадянина України, здатного до самостійного мислення, суспільного вибору і діяльності, спрямованої на процвітання України.

Протягом декади класними керівниками були проведені години спілкування патріотичного спрямування «Ми – нащадки славного роду»; урочиста лінійка, присвячена Дню українського козацтва, Дню Захисника Вітчизни.

Неперевершеним було чудове свято для першокласників «Посвята у козачата», проведене у Будинку культури цукрозаводу. Маленькі хлопчики та дівчатка разом зі своїми вчителями та батьками потрапили у гості до Золотої Осені, яка дарувала запашні яблука, загадувала загадки, цікаво розповідала про життя козаків та грала з дітьми у «козацькі» ігри: «Перегони на чайках», «Силачі», «З'їж вареник». Першокласників радо вітали малята ДНЗ «Світлячок» своїм завзятим танком. Отець Євгеній окропив усіх присутніх святою водою, побажав миру та спокою на нашій землі та подарував листівки з молитвою до Пресвятої Богородиці. Щирі слова побажання прозвучали також від селищного голови В. А. Лисенко, яка вітала свого синочка Вячеслава та всіх діток із святом, адже вони уже не просто школярики, а справжні козачата, вручила пам'ятні значки «Я люблю свою Україну». Після цього першокласники проголосили клятву козачат: слухати тата і маму, поважати старших себе, не ображати молодших, шанувати традиції українського народу та бути справжніми патріотами своєї Батьківщини.

Для учнів 9-11 класів був проведений урок мужності, на який запросили воїна АТО Тімановського Віктора Леонідовича. Для молодших школярів організовані «Козацькі розваги».

Протягом декади учні 5-11 класів переглянули відеофільм «Звичаї та традиції у козаків».

Порадували своїми роботами на шкільній виставці народні умільці селища.

Завершальним акордом декади став квест «Вкраїнські фестини» та благодійна ярмарка.

Мандруючи різними станціями квесту, діти мали змогу продемонструвати свої знання з літератури, культури, історії, народознавства, мистецтва, пов’язані з історією нашої країни.

Всі виручені кошти на благодійній ярмарці будуть передані Олександрійському волонтерському центру (керівник Кабанова Ірина Олександрівна) для бійців АТО.

У жовтні в закладі стартувала і Всеукраїнська акція-конкурс «Державу не твориться в будучині, державу будується нині…», підсумки якої будуть підведені у травні 2017 року.

Досвід роботи нашого закладу показує, що тільки тісна співпраця вчителів, учнів, батьків, громадськості, яка проводиться систематично, цілеспрямовано і наполегливо, може виховати справжнього громадянина.

І наостанок хочеться процитувати велику українку Ліну Костенко: «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

Наша країна — безцінна і ми пишаємося нею. Живімо ж та працюймо так, щоб і вона пишалася кожним із нас

ФОТОЗВІТ
!
Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.