Голодомор не зламав

Голодомор - явище, яке навіки викарбуване в книзі буття українського народу.

Це трагічні сторінки нашої історії- національна трагедія, яка знищила мільйони безневинних, а значить, не підлягає забуттю.

28 листопада в Цукрозаводському НВК в рамках заходів до Дня пам’яті Голодомору відбулася читацька конференція «Голодомор в Україні: причини і наслідки. Антологія пам’яті» для учнів 7- 11 класів, яку провела вчитель історії Руденко Н. І. Учні познайомилися з книгою англійського письменника Роберта Конквеста «Жнива скорботи», в якій автор, спираючись на документальні джерела, розкриває жахливі картини колективізації та голодомору 1932-1933 років в Україні. Автор прагнув розкрити для громадськості Заходу масштабні події, які привели до мільйонів смертей українських селян.

Затамувавши подих, учні продивилися страшні кадри документального фільму «Великий злам», в якому розповідається про причини та наслідки великої трагедії українського народу. Про тяжку долю минулих поколінь учні підготували поезії, які не залишили нікого байдужими. Вчитель розповіла про Книгу пам’ті, в якій зібрані та зберігаються спогади очевидців про Голодомор в Кіровоградській області.

В світлу, добру пам’ять жертв страшних подій запалено свічки та оголошена хвилина мовчання. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли дитина просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка немає, про нестерпний біль від втрати рідних.

На підвіконні палахтить

Скорботи

полум’я священне –

тож свічка

пам’яті горить

за всіх безвинно убієнних.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.