Через духовну реформацію – до відродження країни.

Через духовну реформацію – до відродження країни.

В понеділок, 05 грудня, виховна година для учнів 8- 11 класів Цукрозаводського НВК була присвячена відзначенню 500-річчю Реформації в Україні.

Учні з цікавістю прослухали історичний екскурс про події початку Реформації, її хід та наслідки для країн Європи та світу, який підготувала вчитель історії Руденко Н. І.

З метою визнання внеску протестанських церков і релігійних організацій у розвиток культурної, релігійної і соціальної сфери України Президент Петро Порошенко підписав указ та план заходів з підготовки та відзначення в Україні 500 – річчя Реформації.

З метою висвітлення історії Реформації перед учнями виступив пастор протестанської церкви Євангелістів «Еммануїл» А. І. Дуднік, який наголосив, що сьогодні українська реформація має початися з реформації серця: християни мають реформувати свої взаємини з Богом, реформувати своє служіння та професійну діяльність, реформувати життя церкви відповідно до вимог сучасного світу.

Сьогодні Україна має реформуватися, практика реформації показує, що успіх європейських країн та поштовх до їх розвитку відбувся внаслідок реформації та активного включення протестантів у життя суспільства.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.