День Соборності

В історії кожної нації є такі дати, згадка про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець народу. Одним із таких свят для України є відзначення Дня Соборності. 20 січня 2017 року в закладі відбувся єдиний урок патріотизму для учнів 8-11 класів «Соборна мати – Україна, одна на всіх, як оберіг», який провела вчитель історії Руденко Н. І. Учні згадали історію буремних років Української революції, важливу подію для всього українського народу – підписання Акту Злуки УНР та ЗУНР, коли вперше за 600 років був зроблений серйозний крок до об’єднання більшості етнічних земель в єдину державу. Було переглянуто документальні фільми «Акт Злуки УНР та ЗУНР», «Живий ланцюг 22. 01. 1990 року», проведено вікторину «Чи знаєте ви Україну» на знання історії України, української мови, традицій та звичаїв українського народу. На паперових голубах діти писали побажання, якою повинна бути наша країна, і розмістили навколо карти України, щоб наша Батьківщина завжди була захищена миром і злагодою, радісним і щасливим життям, а голуб миру завжди буде її охороняти.

Педагог-організатор закладу Скрипник А.В. разом з класними керівниками 1-4 класів організували конкурс малюнків «Україна – рідний край», а для учнів 5-11 класів – конкурс колажів «Мальовнича моя Україна».

18 січня в Приютівській бібліотеці-філії для учнів 6-7 класів закладу було проведено історичну годину на тему «Соборність душ єднає Україну». Завідуюча бібліотекою Солдатенко Н.В та шкільний бібліотекар Куниця Д.П. запропонували увазі слайдові презентації: «День Соборності України» та «Соборна мати Україна». Також проведено інтегровану гру «Любіть Україну!», яка складалась з таких конкурсів: «Історична вікторина». «Географічний», «Народознавчий», «Літературний», «Асоціативний», підготували книжкову виставку «Нам берегти тебе,Соборну і єдину».

/Files/images/11/Фото0524.jpg

/Files/images/11/Фото0529.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.