Подорож в часи козацтва

Подорож в часи козацтва

Під час осінніх канікул учні закладу здійснили цікаву мандрівку на о.Хортиця Запорізької області, який у 2007 році визнано одним із «семи чудес» світу».

На острові свій особливий мікроклімат. Це дивне місце нагадує Україну «в мініатюрі», адже тут поєднано різноманітні природні комплекси: степи, ліси, скелі, пустелі. Тут багато різних тварин та рідкісних видів рослин.

Найбільше вразив під час подорожі історико-культурний комплекс "Запорізька Січ". Учні на декілька годин поринули в атмосферу часів козацтва, познайомилися з елементами архітектури, культури, побуту і життя запорізьких козаків.

Дерев’яний комплекс став одним із знімальних майданчиків фільму «Тарас Бульба» за твором М.Гоголя. На деяких фрагментах з фільму можна впізнати козацькі курені та навіть місцевих запорожців.

Вразила своєю величністю і красою церква Покрови та ікони, які були виконані відомим запорізьким художником Валерієм Булатом. Від цих ікон йде божественне світло.

Січ на Хортиці побудована за образом справжньої Січі, тут присутні всі елементи Січей, які існували. Навколо комплексу розташовані захисні укріплення: високий вал, глибокий рів і огорожа у вигляді дерев'яного частоколу.

Поряд височіє козачий курган із дерев’яним хрестом на вершині. Піднявшись, ми побачили чудовий краєвид на Дніпровську ГЕС.

Із великим задоволенням діти відвідали шоу козаків, почули постріл з козацької гармати, познайомились із різноманітними видами зброї, яку використовували козаки в походах і в мирний час. А насамкінець всім нам можна було проїхатись на коні, постріляти із лука, з гармати, відчеканити монети. Це додало ще більших захоплень і вражень!

Подорож в часи козацтва здійснилась та запам’яталась, адже у цьому всьому є дух часу, який нагадує нам про наше коріння та силу традицій.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.