Тиждень пожежної безпеки


Тиждень пожежних знань


Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виростала повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично.

Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростуть дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.

У нашому прогресивному сьогоденні обізнаність дітей правилам пожежної безпеки вкрай важлива. Тиждень пожежних знань «Сірники не чіпай – вогонь не закликай» проводився в Цукрозаводському НВК для того, щоб діти знали, як поводитися в екстремальних ситуаціях, розрізняти поняття «безпека» і «небезпека».

З метою формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя, в закладі з 6 листопада по 10 листопада проведено Тиждень пожежних знань. Педагогічний колектив Цукрозаводського НВК приділяє особливу увагу навчанню дітей правилам пожежної безпеки. Протягом Тижня , було запрошено працівників другого Державного пожежно-рятувального загону у ДСНС України у Кіровоградській області .Начальник групи персоналу 2 ДПРЗ у ДСНСУ, майор служби цивільного захисту Блошніченко Андрій Олександрович ознайомив учнів з Правилами пожежної безпеки, вчив оптимально діяти в різноманітних надзвичайних та екстремальних ситуаціях.

При зустрічі з 9 – 11 класами Андрій Олександрович проводив профорієнтаційну роботу. Фахівець 2 ДПРЗ, Шабанова Світлана Олександрівна проінформувала учнів щодо статистики надзвичайних ситуацій в районі та області. З педагогічним колективом НВК працівники рятувального загону провели глосарій з питань пожежної безпеки .

Відповідно до тематики Тижня в Цукрозаводському НВК були проведені загальні заходи, а саме: загальношкільне зібрання, присвячене відкриттю Тижня; заняття з надання першої долікарської допомоги (медичний працівник); конкурс на кращий учнівський малюнок та плакат на тематику Тижня в 1-9 класах, виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня ; написання диктантів на уроках української мови .

Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань пожежної безпеки було охоплено 100% учнів навчального закладу.

Адміністрація закладу висловлює щиру подяку за допомогу у проведенні Тижня пожежних знань Начальнику групи персоналу 2 ДПРЗ у ДСНСУ, майору служби цивільного захисту Блошніченку Андрію Олександровичу та фахівцю 2 ДПРЗ Шабановій Світлані Олександрівні.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.