Садова лохина

16 листопада учні Цукрозаводського НВК провели навчальний практикум до садового господарства Украгрокому, що знаходиться на території Приютівської селищьної ради.

Ми спробували себе в ролі аграріїв і поглибили знання з ботаніки, розглянули особливості висадки чагарників лохини, окреслили значення мікоризи на її коренях та ознайомилися з методами визначення РН середовища ґрунту, закріпивши знання з хімії.

Малина Володимир Валерійович, керуючий садовим господарством, пояснив що, посадка залежить від того, яким надалі буде догляд за блакитницею. І починатися він повинна з підбору комфортного для садової лохини місця і підготовки ґрунту під посадку. Пояснив нам той факт, що в природних умовах лохини виростає в кислих грунтах (РН<7), тому на це слід зважати вирощуючи її в саду.

Блакитниця садова любить півтінь і підвищений рівень вологості. Тому посадка кущів повинна проводитися у відповідному місці.При вирощуванні культури на ділянках сонячних необхідний відповідний догляд - обприскування по декілька разів на день.

Ми дізналися, що ідеальним періодом для висадка чагарників, що дасть хороші результати, є кінець жовтня - листопад.

Ми висадили посадковий матеріал, який являє собою чагарники віком 2-3 роки, згідно правил, в один ряд з відстанню в 1,5 метри між кущами. Учні мали змогу виміряти відстань за допомогою вимірювача.

Висаджували кущі в торф'яних горщиках, акуратно розпушуючи ґрунт . Корені, при цьому, слід злегка розпрямляти і занурити в лунку (заздалегідь підготовлену і зволожену ямку). Після цього ямка засипається, ґрунт ущільнюється і поливається

Догляд за такою культурою, в першу чергу, повинен ґрунтуватися на її особливостях і потребах. В цілому, це правильний полив і підживлення. Але також слід обрізати кущі.

Полив для лохини, що виростає в саду, вважається однією з перших вимог, на якому ґрунтується догляд. Відмовляти кущам в зволоженні не варто. Якщо полив для неї буде недостатнім, то кущі почнуть підсихати, що в результаті позначиться на ягодах. Плоди блакитниці без постійного зволоження стануть несмачними і сухими.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.