Покрова, День козачества та захистників України.


У наш час багато патріотів нашої держави захищають свободу, незалежність та територіальну цілісність України. І вже вкотре у Цукрозаводському НВК проводяться заходи, пов’язані з подіями на Сході. Цього разу – це було свято - зустріч «Живу тобою, Україно!» з воїнами-учасниками АТО - Тімановським Віктором, Фесуном Миколою(випускник закладу 1990 року), Проніним Романом(випускник закладу 1990 року).

Завітали з нагоди свята до закладу і гості: голова районної ради Олександрійської райдержадміністрації Коріненко Ольга, заступник голови Олександрійської райдержадміністрації Коваль Юрій, голова Приютівської селищної ради Лисенко Вікторія, настоятель Свято-Георгієвського храму отець Євгеній.

В ході заходу бійці ділилися спогадами, розповідали , що пережили за час, проведений в зоні АТО. Запам’яталися слова випускника Миколи Фесуна: «Земля – наша матінка, бо це вона захищала нас від куль, від ворогів, від негоди в підземних бліндажах». Відповідаючи на запитання присутніх, запрошені воїни намагалися в доступній формі розповісти всім про свої солдатські будні, про те, як йшли в наступ і боронились, про солдатську дружбу. Бійці щиро подякували дітям за їхню моральну підтримку листами та малюнками. «І ця підтримка теж допомагала нам у скрутні хвилини, зігрівала душу, піднімала настрій» - розповідав Тімановський Віктор.

Запрошені воїни почули слова подяки і шани від гостей, педагогічного та учнівського колективів за їхню мужність, силу волі, витривалість і отримали від учнів символічні подарунки, виготовлені дитячими руками, а також гарні українські паляниці – символ добробуту, дому, затишку, миру, які, до речі, були виготовлені руками батьків і дітей на свято хліба.

Закінчився день вже започаткованою в закладі традицією – висадженням гостями, випускниками, батьками та учнями на клумбах закладу дерев, кущів, квітів. Нехай квітнуть на згадку!

Такі зустрічі залишають у молодих душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави!

ФОТОЗВІТ

Покрова, День козачества та захистників України.

Кiлькiсть переглядiв: 29

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.