Подарунок до 1 вересня

У перший день вересня на теренах Олександрійщини відзначили День знань. В усіх загальноосвітніх закладах району пройшли урочисті лінійки, на які зібралися учні, педагогічні колективи, школярики-первачки, батьки, ветерани освітянської галузі та почесні гості.

Святковий сонячний день для вчителів і школярів Цукрозаводського НВК та Улянівської школи цього року видався наповненим несподіванками і сюрпризами. До цих навчальних закладів привітати зі святом завітали голова Олександрійської райдержадміністрації Віталій ЗГАМА, народний депутат України Сергій КУЗЬМЕНКО та начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Ольга КОРІНЕНКО.

Шановані гості спершу побували на території Приютівської селищної ради. На майданчику біля школи їх зустріли директор закладу Тетяна ЛЕЩЕНКО, секретар сільської ради Вікторія ЛИСЕНКО, святково вдягнені й з гарним настроєм діти і батьки. Пролунав гімн України і урочисту лінійку було відкрито. Цей день найбільш хвилюючим став для хлопчиків та дівчаток, які вперше прийшли до школи та випускників, для яких навчальний 2013-2014 рік буде останнім етапом безтурботного життя.

Зі святом учнів, їхніх батьків та педагогів привітали голова райдержадміністрації Віталій ЗГАМА та народний депутат України Сергій КУЗЬМЕНКО. Перш за все, очільник району звернувся до першокласників: «Пам’ятайте, ви – майбутнє України. Нашій державі потрібні ваші знання, уміння, досягнення. Тож сміливо крокуйте у країну знань, щодня пізнавайте щось нове, вчіться, щоб у недалекому майбутньому прославляти свою державу». Одинадцятикласникам він побажав наполегливості у досягненні мети, успішної здачі випускних іспитів, звершень та здобутків у дорослому житті. Також, Віталій ЗГАМА висловив щиру вдячність педагогам за самовіддану працю та бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління.

Народний депутат України Сергій КУЗЬМЕНКО у своєму вітальному слові наголосив: «Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наголошує на тому, що забезпечення якісної і доступної освіти є одним із головних пріоритетів державної політики. Влада докладає максимум зусиль задля реалізації цього завдання. Багато вже зроблено, зокрема, на території Олександрійського району, проте ми не зупиняємося на досягнутому. Ми прагнемо, аби освіта відповідала найвищим світовим стандартам та вимогам сучасності».

У новому навчальному році шкільна родина Цукрозаводського навчального закладу поповнилась дітьми з села Березівка. І тепер біля 30 учнів приїздитимуть на навчання на новому автобусі, ключі від якого Віталій ЗГАМА та Сергій КУЗЬМЕНКО вручили директорові школи Тетяні ЛЕЩЕНКО. Коментуючи цю подію, очільник району зазначив, що це не тільки втілення державної цільової програми «Шкільний автобус» та виконання завдань Президента України, а й створення умов для комфортного та безкоштовного перевезення учнів, безпека дітей та спокій батьків.

Учні першого класу отримали в дарунок комплекти з шкільним приладдям, придбані за підтримки ТОВ «УкрАгроКом», які постійно піклуються про учнів Цукрозаводського НВК.

Під час заходу лунали гарні побажання для усіх присутніх, вірші та пісні і, ось нарешті, пролунав перший шкільний дзвінок. Після офіційної частини діти пішли на свій перший у цьому навчальному році урок.

Матеріал подано з джерела http://alex.gov.ua/news/podarunok_do_1_veresnja_novi_avtobusi/2013-09-02-852

Кiлькiсть переглядiв: 179

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.