Майстер-клас

22 жовтня 2013 року в Цукрозаводському НВК учителем української мови та літератури Л. В. Тимошенко був проведений майстер-клас для молодих спеціалістів району. На занятті А. М. Іванова, А. В. Бєляєва, І. А. Данилюк були ознайомлені з планом роботи майстер-класу на 2013–2014 н. р., Л. В. Тимошенко розповіла про формування критичного мислення в учнів на уроках мови та літератури, провела анкетування ,,Сутність технології критичного мисленняˮ.

Людмила Василівна (практично) на прикладі уроку літератури у 10 класі продемонструвала застосування елементів критичного мислення, використовуючи проектні технології. Учні 10 класу підготували за захистили презентацію біографії І. Карпенка-Карого, намалювали обкладинки до п’єси ,,Хазяїн". Формуючи та розвиваючи критичне мислення, учитель залучала учнів до роботи в групах, ставлячи запитання: ,,Довести, що Пузир заслуговує на підтримку та розуміння" (І гр.); ,,Чи можна назвати Терентія Пузиря ,,новим українцем свого часу? (ІІ гр.). А на проблемне питання ,,Чи в багатстві щастя? учні підтверджували свої думки прикладами з життя.

Щоб повніше розкрити особливості образу головного героя, була використана інсценізація уривка з п’єси ,,Хазяїн". На уроці всі учні активно обговорювали та аналізували твір.

Залишити за нею останнє слово попрохала А. Петріченко, висловивши свою думку, чому головний герой став таким ,,духовно бідним", незважаючи на свої численні матеріальні статки.

За ,,круглим столом" виступили вчителі, які були присутні на уроці: Т. Ю. Семенова, Ю. М. Бугарь. Заключне слово – за методистом районного відділу освіти В. В. Симоненко. Молоді вчителі отримали завдання до наступного майстер-класу, який відбудеться в Шарівському НВК.

/Files/images/mayster-klas/PA190097.JPG/Files/images/mayster-klas/PA190098.JPG/Files/images/mayster-klas/PA190108.JPG/Files/images/mayster-klas/PA190127.JPG/Files/images/mayster-klas/PA190131.JPG/Files/images/mayster-klas/PA190139.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 268

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.