Врятуємо річку!

Ми живемо у складний період, коли екологічні проблеми хоч і є досить гострими для суспільства і впливають на якість життя громадян, проте вирішенню яких на державному рівні не приділяється достатньої уваги. Молодь, зростаючи не бачачи позитивного досвіду поводження з природою, починає ставитися до забруднення навколишнього середовища як до норми.

У нашому мальовничому селищі Приютівка протікає річка Інгулець – права притока Дніпра. Вона є окрасою нашого краю, місцем риболовлі та відпочинку. Але якщо колись вода в ній була чиста та прозора, водилося багато риби, раків, різної живності, то тепер, через людське втручання, вода стала брудна

Ми даємо позитивний досвід турботи про природу.

Усвідомлення небезпеки, що насувається, зібрало учнів Цукрозаводського НВК для благородної справи - порятунку річки Інгулець. Ми очистили від сміття значну берегову та прибережну територію, створивши умови для повноцінного відпочинку, також очистили берег, біля пірсу, від залишків скла, рибацьких сіток. Але найбільша кількість сміття припала на пластиковий посуд, на розкладання якого природним способом потрібні сотні років.

Ми сподіваємось, що ви залишитеся байдужим. Будете закликати дорослих і малих не бруднити, не викидати сміття, любити і берегти річку. Адже поліпшення санітарного стану малих річок створить сприятливі умови для покращення екологічної безпеки, здорового способу життя та підвищення добробуту кожної кожної людини.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.