Українські вечорниці

Сьогодні в нашому закладі шумно, весело, багатолюдно. Батьки, діти, вчителі початкової ланки - всі метушаться, готуються до родинного свята – свята українських вечорниць.

Вечорниці - це вечірні зібрання молоді, на яких у будні поряд із розвагами виконувалась і певна робота, а на святі - влаштовувались гуляння.

Для проведення вечорниць всі гості зібрались в затишному залі хореографії. Тут організували виставку вишиванок, рушників,серветок, подушок. Свято розпочала привітна господиня - бабуся ( Шкуренко Л.К.- бабуся однієї з учениць) та господар (Лаврівський В.В.- учитель фізкультури нашого закладу) красивими словами про українські звичаї. Саме вони стежили за дотриманням усіх звичаїв та традицій під час вечорниць.

Основою буденних вечорниць була робота дівчат за вишиванням, прядінням, шиттям. Ліричними піснями радували гостей дівчатка . Хлопці ж розповідали різноманітні історії, гуморески, казки, співали веселих українських пісень.

Не пройшла поза увагою гостей і цікава українська казка "Курочка ряба на новий лад", яку розіграли учні (Бугайченко В., Аббакумова В., Урізченко С., Штепа Я, Щербина М., Щербина Я., Куба Х., Андрійчук Д.)

А на завершення родинного свята щедра господиня та господар пригостили всих присутніх смачними вареничками з сиром, картоплею, капустою, сирниками з сметанкою, млинцями, голубцями і печеною картопелькою.

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.