Приємна подія для приютівчан

Сьогодні на в’їзді до селища Приютівка відбулася приємна подія для його жителів - відкриття обеліску. На ньому, окрім дати заснування – 1831 рік, викарбовано фото селища з лебедями на річці Інгулець та храмом Святого Георгія, що є невід’ємним символом Приютівки. Ідея оформити у такий спосіб знак належить секретарю селищної ради Вікторії Лисенко.

Цього дня на відкриття обеліску завітав голова райдержадміністрації Віталій Згама, учнівський та педагогічний колектив Березівського ліцею, учні Цукрозаводського НВК, працівники селищної ради та депутати.

У своїй промові очільник району зазначив, що у районі є лише два селища - Нова Прага і Приютівка. І обидва заслуговують цього звання. А сьогоднішня подія, свідками якої ми є, продовжить історію, яку потім вивчатимуть наші діти. «Мені дуже приємно, що Приютівка поступово, але впевнено наближається до європейського рівня. Тут добре розвивається інфраструктура, не зважаючи на те, що сільськогосподарських угідь на території зовсім немає, є лише виробничі об’єкти, яким вдається наповнювати селищний бюджет», - сказав Віталій Миколайович. Також він висловив вдячність виконкому селищної ради, депутатському корпусу та секретарю Вікторії Лисенко, які докладають максимум зусиль, щоб територія розвивалася та розквітала.

Вікторія Лисенко розповіла, що це не кінцевий результат роботи. Дещо пізніше обеліск оздоблять гранітом червоного кольору, каменем такого ж кольору прикрасять і саму опалубку. Вже навесні це буде об’ємний знак заввишки 3 метри, територію навколо якого засадять квітами. Секретар селищної ради висловила сподівання, що стела слугуватиме інформативним путівником для гостей селища, а також просто проїжджих. Щоб люди знали, що в Олександрійському районі є така гарна з цікавим історичним минулим Приютівка, якій 39 років тому присвоїли статус селища.

Тамтешні жителі розповідають, що раніше Приютівка відносилася до Протопопівки. Люди довго боролося за те, щоб відокремитися, адже, якщо в селі проходили будь-які свята, потрібно було добиратися в центр Протопопівки, а це для селян було незручно. Тож спільно з громадою вирішили розділитися на два населених пункти. Але потім виникла проблема з самою назвою і пропозицій було безліч. Неподалік Протопопівки був розташований хутір – Приютівка, і люди вирішили назвати так і село. А 24 жовтня 1974 року йому присвоїли новий статус - селище міського типу.

Кiлькiсть переглядiв: 172

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.