Вшанування Великого Кобзаря у Цукрозаводському НВК

У рік вшанування 200-річчя Тараса ШЕВЧЕНКА в багатьох закладах Олександрійського району проходять літературні читання, уроки творчості, засідання «круглих столів», уроки-екскурси, під час яких обговорюється, досліджується та возвеличується ім’я українського генія. Один із таких заходів відбувся у Цукрозаводському НВК, де побували голова райдержадміністрації Віталій ЗГАМА, його заступник Ольга АНІСІМОВА-ШИЛО та начальник відділу освіти Ольга КОРІНЕНКО.

В ошатно вбраній залі, прикрашеній українськими вишитими рушниками, портретами Великого Кобзаря та підбіркою його творів, зібралися учні та викладачі закладу. Школярі різних класів, цитуючи слова самого Тараса Григоровича, відтворили його нелегкі життєві випробування та творчий шлях, показали Шевченка як невтомного борця за волю і незалежність України. Театралізовано-поетичне дійство, підготовлене школярами під керівництвом викладачів української мови і літератури, захоплююче своєю щирістю та відвертістю виконавців, довело, що Тарас Шевченко ніколи не буде забутий і його невмируще слово надихатиме не одне покоління.

Зі словами подяки за популяризацію Шевченківського слова, возвеличення його патріотизму та збереження культурної спадщини українського народу до присутніх звернувся голова РДА Віталій ЗГАМА. Він відзначив обдарованість школярів, які читали поезії та виконували пісні на слова Кобзаря, маленьких танцюристок, які своїми виступами подарували хвилини задоволення. Віталій Миколайович наголосив: «Тарас Шевченко для українського народу є провідником національної ідеї та свідомості. І, побувавши у вашому закладі, я упевнився, що ви, шановні викладачі, змогли це донести своїм учням». Також очільник району зауважив, що загальнорайонне вшанування Великого Кобзаря відбудеться біля відреставрованого бюста Тараса Шевченка, що знаходиться у селі Попельнасте. Він також поінформував, що Президент України сьогодні наголошує на гідному відзначенні 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та ці заходи мають консолідувати українське суспільство, зміцнювати імідж Української держави. Насамкінець свого виступу Віталій ЗГАМА звернувся до школярів словами українського генія: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

/Files/images/shevchenko/90213506.jpg

/Files/images/shevchenko/40257428.jpg

/Files/images/shevchenko/39631882.jpg

/Files/images/shevchenko/04107463.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.